Wednesday, May 20, 2009

KeTiBaAn ReJeKi KueS~

19 Mei 2009
- hari ni aku tolong ganti shift untuk member & shift aku skali...abg aku pun ikut skali pasal dia nak on9 & teman aku...

- cyber cafe patut bukak pukul 10 pagi, arini aku bukak pukul 11...(suka ati jer bukak lambat)

- pagi kul 11 x ramai...ada la dua orang tu pon budak sekolah ponteng..
xper janji ada income masyuk...aku x amik kisah pasal diorang ponteng..lantak
lar...diorang yang nak belajar bukan aku...haha...

- sampai kul 1 dah x ada orang pasal arini waktu sekolah (Selasa)..aku ajak abg aku pergi masjid...aku tutup kedai....sebenarnya xleh tutup..boss kata xleh tutup...aku tutup jugak! Biar la ilang pelanggan janji aku dapat tunaikan kewajipan...

- bila dah petang baru lar ramai org sampai x menang tangan aku...income pon naek...

Photobucket
~~keadaan cc ku ketika itu...nampak ker...??~~

- malam tu pc aku punya internet slow habis...adehh...jamm jer rasanya bila xpat online..maen YM jer la...

- arini punya income sampai RM126 sehari...rekod paling tinggi untuk cc mini kat tempat aku nih...ok la tu...

- habis kemas2, tutup pc aku tunggu member aku abis maen game..abg aku sampai tertidur kat sofa yang ada kat cc nih...huhu sian dia temankan aku jaga cc...

- lepas tutup kedai aku terus balik ngan member n abg aku...member aku balik Serting,N9....aku lak terus balik rumah...


- sampai jer rumah aku lepak2 cam bese...tiba2 aku ternampak sampul besar putih ada cop Pos Malaysia Berhad..aku mula teringat balik interview
kerani pos yang aku saje2 nak test tu...Wahh!! X sangka Aku leh dapat
kerja kerajaan ni...syukur sangat2...Allah permudahkan urusan ku...
Abg ngan akak aku beriya pergi temuduga tapi x penah dapat...aku ni
kira bersyukur sangat..KETIBAAN REJEKI KU.....huhu

Photobucket
ini lar rejeki kues~~hehehe

- ujung bulan ni aku quit kerja cc n terus pergi Pejabat Pos Besar Seremban untuk sesi taklimat...betul2 start lepas aku berenti keje cc..01/06/2009...Berkat doa ibu bapa...aku di murahkan rezeki...huhuhu...Gembira bukan main....hahaha...x sabar rasanya...

POS MALAYSIA AKU DATANG PADAMU!!! Weeeeee~~...

3 comments:

jue eita said...

min tahniah...

gurlzz didie said...

min~

ramai gak sedara2 aku dapat keje nie..

wish u gud luck k!!

err..err..aku pon nk mohon gak leh x..

^_^

Min said...

to eita....

"thanx eita...lau x kerana blog ni aku xpat kenal ko eita...hehe"


to didie...

"thanx jugak to didie...
aku mohon ni pon saje2...x sangka leh dapat lak...huhu lau ada free t aku btau ko k..."