Sunday, May 24, 2009

D.a.M.n!!! Bad News on my Cyber Cafe...

arghhh!!!
arini mmg cam siot...!!!
tetiba ada sorang budak cina kat cc yg mmg &%@#$*...yg mmg aku anti ngan dia mula wat hal...datang tiba2 marah aku....

ni semua pasal ari jumaat 22/05/09 pukul 3 pagi ritu...
aku dah nak tutup cc sbab kedai operasi sampai kul 12 jer..
dak cina ni lak suh aku topup kan kredit dlm ID member dia..
biar dia main dulu...
aku kata cc nak tutup dah..
dak cina ni lak pikir dia nak main jer..
dia x pikir aku nak balik camana dlm keadaan pukul3 pagi tu...
tau la banyak duit..
xpayah la nak 'ek' @ tunjuk2 kat aku...
last2 aku sound aku nak tutup n xda topup kan kat dlm kredit dia..
dia hangin + bengang jer ngan aku..
abis dia carut2 aku dlm bahasa cina dia..
ingat aku x paham agaknya....

Cehh!! Panas gila ati aku malam tu..
yang dak cina tu pulak bangun terajang kerusi n trus blah ngan xbayar kredit yg aku da topupkan utk dia...
walaupun RM1...
tapi itu lar sumber gaji aku...
aku mintak duit RM1 tu dia leh wat bodoh pd tahap paling bodoh...
wat xtau jer start motor trus blah..
aku pun jamm jer ngan dia...

sejak da 2 bulan aku kat cc ni dak2 cc ni da kenal aku nampak cam baik jer...
mula lar naik kepala...
ada yg hisap rokok dalam aircond..
tengok porno film la..
wat macam rumah sendiri la..
aku dah banyak kali sound tapi x jalan...
time kena sound jer ikut peraturan pastu wat balik...

semuanya berpunca daripada cina mangkok ayon tu la..
dia lar yg mula2 wat kepala hisap rokok dalam aircond..
last2 sume ikut...
aku panas jer...
banyak kali aku nak gaduh ngan dak2 cc ni...
umur bawah aku dah nak kuaja!!
panggil aku pon woi! woi! jer..jahanam!!
Abg yg lagi tua dr aku pon pggil aku abg sal tak tau nama aku...
dak tu leh panggil woi2 jer...
memang panas jer...
da lama aku sabar dah..
tinggal nak meletup jer ni....
what a very *&%#$ human being...


yang pasal cina tu pulak
aku delete dia punya ID member pasal dia x bayar..bagosss!!
padan muka dia...nak cabar aku ya?!
Ko rasa lar akibatnya melawan staff cc ni..
pastu td dtg marah2 aku pasal ID member dia aku dah padam...
ketuk2 meja aku ingat aku takut la tu...
macam bodoh jer...
mmg sengal tahap dewa...
ketuk2 meja tangan dia yg sakit...mengong!!

abg aku yg follow aku ni pon x tenang tgk pergaduhan kelahi adik dia ni..
tp tgk dari jauh jer...
aku tau dia nak tolong tapi dia xtau situasi...
dan aku x yakin dia leh tolong aku lau aku gaduh ngan cina tu...
dia pon lebih kurang cam aku jer...
insan pendiam n malas nak gaduh2...

lepas cina tu blah baru abg aku dtg kat aku tanya hal sebenar...
aku sebenarnya xnak abg aku terlibat sama tp ngan adanya dia aku jadi berani sket..
pasal ada org yg aku kenal kat cc ni..
dah 2 bulan aku pendam kesabaran melihat gelagat budak2 kat cc ni..
tahap kuaja semakin meningkat...
bikin aku da nak meletup jer...
aku da lapor kat tauke pon.....
hmmm...paham2 lar...tauke pon cina mesti back up kaum dia....
aku jugak disalahkan....
last2 aku mintak berenti bulan ni...
dpat jer gaji t aku trus blah..
pass kunci kat staff baru pulak...
pastu aku blah pergi keje tmpat len plak...


Malam ni tah ape lar nasib aku...
aku mohon kepada Allah agar aku dilindungi dr sebarang malapetaka n kejadian yg tidak diingini...InsyaAllah...
AMIN!!

6 comments:

MoHaMaD aMiN~ said...

testing2~

jue eita said...

sbo min sabo..

nur hidayah said...

yaaaaaa
pizza hut
wakaka

kertasgraf said...

haish... sabar bang..
xlama da... da nk akhir bulan dah ni...

gurlzz didie said...

sabar ek min~

setiap keje mmg macam tu..

mcam2 dugaan y kena lalui..

aku pon dah ada pengalaman keje..

nasib baek aku nie pompan..

kalu laki, dah lama dah gaduh..

hak3!!

y penting sabar k..

wish ko dapat keje y lebih baek k..

kalu nk keje ngan aku pon boleh..

hak3!!tp ko kena la bodek pakcik2 aku dulu..

keh3~

lalala~~

Min said...

to eita..

haha...xper2 aku emo time tu jer...skrg da ok...huk3...


to dayah..

haha...ko nak pizza t aku blanja masa jumper ko kat mana2 k..

to kertasgraf..

yayyaya...lama aku menanti tuh...
bulan yg penuh dengan ujian...haha

to gurlzz didie..

thanx ..
at least aku ada xperience...
laki ni macam2 leh wat...
sib baek aku x gaduh...
lau x jadi pergaduhan kaum nanti...
haha....=p